150 Jaar Koning Willem College

In het schooljaar 2015-2016 vieren we het 150-jarig bestaan van de school. Informatie over de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van het jubileum, vinden jullie de komende maanden via deze pagina.

Het Koning Willem ll College bestaat dit jaar 150 jaar, en dat vieren we!

 

· Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt eind januari 2016

Bij de tijd. Koning Willem ll College 1866-2016

Een boek met in totaal 240 pagina’s, bestaande uit 94 artikelen, 190 foto’s en lijsten met namen van alle personeelsleden en geslaagde leerlingen (circa 12.700) sinds 1866. Onder redactie van Hans Scholtes en Jan de Veer werd hieraan gewerkt door collega’s, oud-collega’s   en oud-leerlingen.

Voor een eerste indruk zie PDF

Reünisten kunnen het boek à 15 euro bestellen als ze zich inschrijven voor de reünie (zie hieronder)

Niet-reünisten kunnen het boek à 15 euro bestellen via deze link. Als het boek opgestuurd moet worden is het bedrag euro 19.95. Graag aangeven naam en adres. Het boek is verkrijgbaar vanaf begin februari.

 

De kop is eraf.

Het nieuwjaarsconcert van zondagmiddag 17 januari in de concertzaal van Theaters Tilburg was een overweldigend succes. Meer dan 500 gasten zagen wervelende optredens. Bekijk de foto's en lees het commentaar. 

lees meer...

 

Op woensdagmiddag 27 januari was er de

Officiële bijeenkomst

met afsluitende borrel in ons eerste schoolgebouw, het paleis in de binnenstad. 

lees meer...

 

Vrijdag 29 januari was helemaal voor de leerlingen, een

Leerlingendag

dus. Overdag bezochten we met zijn allen de Efteling. ’s Avonds was er een groot leerlingenfeest in de Koepelhal in de Spoorzone.

Lees meer...

 

Koning Willem ll trakteerde, op vijf lokaties, en hoe… meer dan gul!

De middag startte met de opening van een expositie van oud-leerlingen en oud-docenten op het adres Spoorlaan 394B door Marcelle Hendrickx, wethouder van onderwijs. De expositieruimte, enkele weken geleden nog kaal, stoffig, verveloos en her en der voorzien van allerlei opslagmateriaal, is door vijf leerlingen vwo-5 en begeleidende docenten, in het kader van hun profielwerkstuk, omgetoverd tot een ware galerie. 


Lees meer...

 

Reünie

Op 12 maart hebben we een fantastische reünie beleefd. Ruim 2200 oud-leerlingen  en 150 (oud) docenten  wisten de weg naar onze school te vinden. Na de ontvangst kon ieder zijn klasgenoten ontmoeten in de verschillende gangen die per decennium waren ingedeeld. De oudste deelnemers waren de 85 al gepasseerd en er was zelfs een oud-leerling vanuit Canada gekomen om dit festijn mee te maken. Voor velen was het een feest van herkenning met verhalen van vroeger. Met een  hapje en een drankje werd er genoten van de band en natuurlijk van het heerlijke buffet. Veel reünisten hebben nieuwe facebookvrienden gemaakt en hebben de wens uitgesproken om niet meer 25 jaar te wachten met het organiseren van de volgende reünie.


 

Woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2016 wordt in Concertzaal Tilburg de

Muziektheaterproductie Roemzucht

opgevoerd. Aanvang: iedere avond om 20.15u.

Toegangskaartjes à 8,50 euro zijn te koop via Theaters Tilburg (link) dat in haar seizoensmagazine het programma als volgt omschrijft:

Leerlingen van de muzische afdeling zingen, schilderen, ontwerpen, schetsen. Er klinkt gezaag, gehamer, geklop. Kwasten druipen, naaimachines zoemen, scharen snijden. Een hoge noot klinkt, instrumenten worden gestemd. Leerlingen luisteren naar elkaar, corrigeren, schrappen, strepen, passen aan. Een compositie ontstaat en een choreografie. Ze rekken, strekken, maken spieren soepel, dansen. Stemmen brommen warm, tongbrekers worden herhaald. Ze halen diep adem, kruipen in een rol, oefenen, bouwen, dagen uit, repeteren, bereiden zich voor. Waarop? Op een jubileumvoorstelling waarin alles samenkomt in een spetterende finale. Koning Willem ll College 150 jaar: we trakteren niet op taart maar op talent.

 

· Ook staan er nog een

Expositie

met beeldend werk van oud-leerlingen en een

IJshockeywedstrijd

van oud-leerlingen met het Nederlands team op stapel.

Hoe dichter de datum van een evenement nadert, des te meer informatie verschijnt op deze pagina.

Kijk dus regelmatig!

 

Een blik op 150 jaar Koning Willem II College
Comité van aanbeveling

Het Comité van aanbeveling bestaat uit oudleerlingen die hun sporen hebben verdiend in allerlei takken van de maatschappij.

Lees meer...

Geschiedenis van de school

Van toen en nu

Een geschiedenis van het Koning Willem ll College in vogelvlucht

Het paleis

De school startte in 1866 als een vijfjarige Rijks-HBS. De gemeente Tilburg zorgde voor een gebouw: het paleis van koning Willem ll. Als voorwaarde werd door zijn erfgenamen gesteld dat de school de naam van de koning moest dragen.

Lees meer...

Vincent van Gogh

Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl