Nieuwjaarsconcert

Ouder

Een meer dan fantastische middag !
Als liefhebber van klassieke muziek zijn mijn oren verwend met veel mooie muziek, in het bijzonder het niveau van de musici was heel hoog.Een perfecte organisatie in een prettige sfeer.
Het totale programma was veelomvattend en interessant in haar diversiteit.
Duidelijk werd ook, zonder schroom, dat het een opleiding is waarbij er verschil is vast te stellen tussen de vroege studenten, de afgestudeerden en de inmiddels professionelen.
Een echte opleiding dus met een begin en een fantastisch eindresultaat in de muzikale vertolking.
Persoonlijk heb ik nooit een betere saxofoniste mogen aanhoren dan de jongedame gisteren.
Duizelingwekkende toonladders leken haar ogenschijnlijk weinig moeite te kosten. Prachtig!

Het geheel verdient meer aandacht, de zaal zat bijna vol, maar niet vol genoeg. Je zou eigenlijk voor een kaartje moeten knokken om erbij te mogen zijn.

Heel veel dank voor een fijne middag, graag tot de volgende keer en heel veel succes.
Daarnaast veel plezier met de overige festiviteiten dit jaar in jullie 150 jarig bestaan.

< Marinus Wolfs >

Oud-leerling

Als oud leerling van het Koning Willem II college was ik zeer benieuwd naar de kick-off van het 150 jarig jubileumseizoen. Zeer verrast was ik van de grote opkomst en het gemêleerde publiek van (oud)docenten en (oud)leerlingen, ouders en geïnteresseerden. Veel herinneringen kwamen terug en werden aangevuld door de slideshow boven het podium. Een volle zaal en gevuld podium met hier en daar gespannen koppies, voerde de verwachtingen nog verder op.
De presentatie was in handen van (oud)gediende Sietse Hogeboom en Mevrouw Megens. De spontane presentatie zorgde voor een lachend geroezemoes in de zaal en de nodige informatie over performers, instrumenten en voordrachten. Leuk om te zien dat zowel oude- als huidige leerlingen veel tijd hebben gestoken in de voorbereiding. Het nieuwjaarsconcert was zeer divers, van zeer ingetogen tot uitbundig. Als klap op de vuurpijl, maar niet als toegift, gaf Jacqueline Govaert op de piano een prachtig optreden. De sprankelende ogen van de jonge talenten, verraadde de dromende gedachten van ook een carrière op datzelfde niveau.
Samenvattend was het een lange voorstelling, maar heb ik absoluut genoten van de diverse invulling en input. Bedankt voor de leuke middag en wat mij betreft een mooie start van het feestgedruis.

< Mark Boeren >

Ouder

Wat een geweldig begin van het lustrum, 150 jaar Koning Willem ll College.
Heel bijzonder om zoveel enthousiaste en talentvolle leerlingen te zien en te horen op het podium in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Leerlingen van nu en oud-Leerlingen. Wat een talent! Een middagvol programma en professioneel. Wat een bijzondere school, die het toch allemaal mogelijk maakt om muziek, sport en dans op deze manier zo te combineren met reguliere schoolactiviteiten. We wensen het Koning Willem ll College nog een heel fantastisch lustrum toe.

Leerling


Het was een waar genoegen aanwezig te mogen zijn bij het Nieuwjaarsconcert ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van het Koning Willem II college. Het is overduidelijk dat de school beschikt over veel leerlingen met muzikaal talent, van saxophone tot opera zangeressen, van harp tot dans en nog veel meer. Iedereen had hard geoefend en het resultaat mocht er dan ook zijn: Een gezellige middag vol mooie klassieke muziek, gepresenteerd door (oud)leerlingen en zelfs leraren van de school!
< Liselotte Verbeek v5b >

Docent


Nieuwjaarsconcert: 150 jaar bij de tijd…

Als je wordt benaderd om verslag te doen van het nieuwjaarsconcert, omdat je er met een zogenaamde frisse blik tegenaan kijkt, dan kun je dat ook opvatten als dat men je inschat als een leek op muzikaal gebied. In dit geval geheel terecht. Daarom bij dezen een frisse terugblik op een meeslepende zondagmiddag.

Het nieuwjaarsconcert werd dit jaar speciaal georganiseerd in de concertzaal van Theaters Tilburg, omdat het in het teken stond van het 150-jarig jubileum van de school en het 25-jarig jubileum van de muzische afdeling. Het concert werd op een ontspannen manier aan elkaar gepraat door Annelieke Megens, collega Nederlands en de eerste directeur van de afdeling muzisch, Sietse Hoogeboom. Er waren ruim 100 musici, vocalisten en dansers bij het concert betrokken, waardoor het onmogelijk zal zijn om al deze mensen recht te doen door ze te roemen voor hun inspanning.

In de prachtige concertzaal werd het podium volledig benut, doordat meerdere optredens gezamenlijk werden gepresenteerd. Voor de pauze kwamen verschillende leerlingen en oud-leerlingen voorbij die allemaal lieten zien wat ze in huis hebben. Persoonlijk werd ik erg geraakt door het optreden van Kris (piano) en Jan van der Plas (cello) met hun uitvoering van ‘Hungarian Rapsody’. Hierbij had ik zelfs heel even een transcendente ervaring door het prachtige samenspel. De dansers en danseressen uit klas 3 en 4 namen je als slotstuk van het eerste deel mee naar Alice in Wonderland door middel van een energieke dansuitvoering.

Na de koffie en het strekken van de benen werden we meteen getrakteerd op een optreden door een orkest bestaande uit leerlingen, oud-leerlingen, collega’s en oud-collega’s. Zij brachten onder andere een bouquet van Adele en het prachtige ‘Blackbird’ ten gehore. Aanvankelijk was het optreden door Jacqueline Govaert bedoeld als toegift, maar vanwege de voortschrijdende tijd werd het iets naar voren gehaald. Haar optreden in deze veel intiemere setting dan bijvoorbeeld Pinkpop galmt nu nog na in mijn hoofd, doordat de prachtige akoestiek haar stem heel goed tot uiting liet komen. ‘Simple Life’ vind ik tot nog toe haar mooiste nummer, dus dat ze juist dit nummer zong was daarom erg bijzonder. Een optreden dat een herkenbaar gevoel gaf, werd verzorgd door de collega’s en oud-collega’s van de vakgroep muziek. Klassieke meesterwerken werden uitgevoerd zoals men dat op vaak minder virtuoze wijze onder de douche poogt te doen, middels allerlei pam-pam-pam’s en la-la-la’s.

Het gehele concert was in elkaar gestoken door Frank Adams en Kees Waiboer, die hiervoor aan het einde nog even in het zonnetje werden gezet. Alsof het nog niet genoeg was, werd je bij het verlaten van de zaal nog bijna teruggeblazen door het sterke optreden van het W2-jazzcollectief onder aanvoering van de charmante Sophie van de Pol en Sanne Rambags, die de muzikale omlijsting van de afsluitende borrel in de foyer voor hun rekening namen.

Al met al een zeer geslaagde middag, waar volop aanleiding was om je te verwonderen over zoveel talent, doorzettingsvermogen en liefde voor muziek.

< Robbert van de Wetering >


Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl