Koning Willem II Trakteert

Koning Willem ll trakteerde, op vijf lokaties, en hoe… meer dan gul!

De middag startte met de opening van een expositie van oud-leerlingen en oud-docenten op het adres Spoorlaan 394B door Marcelle Hendrickx, wethouder van onderwijs. De expositieruimte, enkele weken geleden nog kaal, stoffig, verveloos en her en der voorzien van allerlei opslagmateriaal, is door vijf leerlingen vwo-5 en begeleidende docenten, in het kader van hun profielwerkstuk, omgetoverd tot een ware galerie.

Vijfendertig kunstenaars exposeren hun werk, twee- en driedimensionaal, overzichtelijk en van goede documentatie voorzien. De tentoonstelling is nog te bezoeken op 5, 6, 12, 13, 19 en 20 maart van 12.00-16.00u.


In de Willem ll-straat ging het programma van start om 13.30u.. Cinecittà, de Nieuwe Vorst, Paradox en de synagoge stonden bol van activiteiten op het gebied van dans, drama, muziek, film, kleinkunst en lezingen. In diverse zalen was regelmatig niet genoeg plaats voor het in groten getale aanwezige publiek. In de openbare ruimtes werd veel na- en bijgepraat. Waardering van velen, voor velen. Dat een school voor voortgezet onderwijs een dergelijk programma kan bieden!

Het zou te ver voeren alles uitgebreid te beschrijven, bovendien bestaat dan de kans dat je iemand tekort doet. Laat de foto’s maar voor zich spreken! Dank aan allen die een bijdrage leverden.

(Foto's Jules van Iperen) 


Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl