Griekenlandreis

Hiernaast kunt u de reisgids van de Griekenlandreis downloaden.

 

Weblog Griekenlandreis 2018

Blog 1: Een ruggenwervel als een letter S

jul 5

Written by:
5-7-2018 10:08  RssIcon

Thuisfront,

Hier volgt het eerste bericht van het reisgezelschap Griekenland 2018. 4 juli 2018 was het dan eindelijk zo ver: om 13:00 uur verzamelen 52 leerlingen en 6 docenten zich op school en na ruim een uur in de startblokken te hebben gestaan voor een goede zitplaats in de bus, rende iedereen ineens als een malle het woonverblijf voor de komende twee weken tegemoet. Nog snel een laatste foto door de Goirlemoeders en daarna verlieten we dan eindelijk het Koning Willem II college – voor sommigen voor altijd – op weg naar Luxemburg. Of hoe anderen het liever hoorden: op naar de eerste tussenstop, de McDonalds. Met een ‘gevulde’ maag reden we vervolgens verder naar Frankrijk, Zwitserland en Italië.

Sommige leerlingen hebben maar liefst zes jaar op deze dag gewacht, maar toen we ongeveer al twaalf uur in de bus zaten, begon ik ernstig aan mijn keuze te twijfelen. Mijn ruggenwervel heeft zich langzamerhand gevormd tot de letter S, mijn voeten zijn net zo opgezwollen als die van een zwangere vrouw en ik hoor het gesnurk van mensen in de bus zelfs door mijn eigen muziek heen. Maar gelukkig is er een medicijn voor al dit gezeur: gezelligheid. De raarste spelletjes worden verzonnen om de tijd een beetje te doven, liedjes worden uit volle borst meegezongen en er komen verschillende verhalen en herinneringen naar boven. Het besef dat je deze bijzondere reis gaat maken als ‘afsluiting’ met mensen die je wellicht al 6 jaar kent, is nog niet echt bezonken. Hopelijk komt dit wel zo snel mogelijk – of misschien moet dat besef er juist nog niet komen. De Griekenlandbubbel is wel zo lekker…

‘Je gaat je de komende 17 dagen in deze bus bevinden, dus doe alsof je thuis bent’ zeiden ze. Nou, dat lukt al aardig. De vloer is bijna niet meer te zien, er liggen overal lege flesjes op de grond en het ruikt een beetje muf. Het begint dus al steeds meer op mijn kamer te lijken zou mama zeggen. Het enige wat er dan toch nog mist, is natuurlijk mijn bed. Wat verlang ik naar mijn bed… Aangezien we de komende zeventien dagen heel veel tijd gaan besteden in deze bus, is de hygiëne van groot belang. De wc in de bus is daarom verboden te gebruiken, alleen in het geval van nood. Door deze reden zie je bij elke busstop een zwerm leerlingen naar de wc van het benzinestation rennen.

Na een ‘heerlijke’ nacht in de bus kwam dan eindelijk het ontbijt in zicht. Felle regenbuien maken plaats voor een heerlijke ochtendzon. De eerste 4 leerlingen op de lijst boften genoeg om te helpen met het klaarzetten van het ontbijt, terwijl de rest een potje voetbalt of de zware nacht verwerkt. We zetten de reis voort naar de havenstad Ancona. Over drie uur zijn we voor een etmaal verlost van onze bus. Tot morgen!

Masha Silaev, V6


Tags:
Categories: Griekenlandreis

Reisgids Griekenland

Blog Archief

Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl