Griekenlandreis

Hiernaast kunt u de reisgids van de Griekenlandreis downloaden.

 

Weblog Griekenlandreis 2018

Blog 3: Sapje voor de dorst

jul 7

Written by:
7-7-2018 13:46  RssIcon

Vrijdag. Eindelijk hadden we Griekenland bereikt. Eerst nog over een haarspeldbochterig weggetje waar onze grote heldin Beer (de buschauffeuse) ons vakkundig omhoog heeft gewerkt. Naderhand natuurlijk een welverdiend applaus en een gerustgestelde zucht, maar velen hadden het volste vertrouwen. Eerst even een berichtje naar de papa’s, mama’s en Goirlemoeders: we zijn op de eerste camping! (Gisteren werd er overigens ook geroepen dat er ook oma’s en tantes meelezen, dus bij dezen: welkom oma Molenschot en tante Van Daal.) 

Eenmaal op de camping pasten we voor het eerst het ingenieuze busuitpaksysteem toe: met zijn allen in de rij, tasje voor tasje de heuvel af. Konden we mooi alle tassen even analyseren. Aafke spant de kroon met de zwaarste ‘weekend’-tas, Linde met de grootste tas met slaapzak + matje, die groter is dan haar al redelijk grote weekendtas. Nou hup, zeilen neer, matjes neer, en zo snel mogelijk het zwembad in. Ik denk dat we er twee uur in hebben gelegen, toen moesten we wel gaan eten.

Over het eten gesproken: echt vet lekker. Eerste keer Grieks (echt Grieks) voor in ieder geval mij. Zelfgemaakte moussaka, souflaki en gevulde tomaten, door de huisoma van de camping. Tijdens het eten werden we al geïnformeerd over de wedstrijd Belgie-Brazilië door Masha, die al €7,50 had verspild aan data om de wedstrijd te kunnen streamen. Na het eten werd de tv erbij gehaald en ben ik zo snel mogelijk gevlucht. (Voetbal? We zijn in Griekenland, man.)

Ook moesten velen nog wennen aan het zware campingleven. Harde (en natte/vochtige) bedjes, slapen onder bomen, kleine douchehokjes en vooral kneiterveel muggen en beesten (die overigens van mij zijn afgebleven hèhè). Ook waren er vanmorgen weinig mensen op tijd voor het ontbijt: we moeten nog wat efficiënter leren inpakken. 

Vanmorgen dan voor het eerst “iets doen”: uitstapje naar Olympia! Even een lunchpakketje smeren waarbij we elke dag maar liefst een pakje drinken krijgen! Het is hier heel heet en we zweten veel dus dat hebben we zeker nodig. Ook krijgen we dagelijks twee worstjes, waarvan ik twee seconden geleden nog niet van het bestaan afwist. Er zijn inmiddels dealtjes gesloten tussen vegetariërs en carnivoren, voor meer worstjes. Eerst het olympisch gebied verkennen waar we zijn rondgeleid door medeleerlingen en de schaduw als mallen opzochten. Ook hebben we ons aan de oude Grieken gewaagd en de Olympische baan berend: zelfs ik! (Ja pap en mam, ik.) Uiteindelijk als glorieuze winnaars: Jiska en Rutger! (Andere bijvoeglijke naamwoorden: uitsloverige, fanatieke, stomme, naar zweet ruikende, een conditie hebbende) (thanks busgenoten, hoorde liever iets van glorieus of spetterend)

Daarna naar het museum, waar we vooral blij waren met de airco, en de koude, marmeren banken. Nu: in de bus naar Delphi, waar we straks lekker uit eten gaan. Voor de ouders die niks hebben met die v6-leerlingen: morgen komen er (hopelijk) v4 of v5 leerlingen aan de beurt. Ook heb ik aan de leerlingen beloofd een Griekenland-lied te schrijven, dus stay tuned. Maar nu moet ik stoppen met schrijven om aan Danique uit te leggen dat Griekenland daadwerkelijk niet in Afrika ligt.

Ella Wijnen V6

P.S. Jordy verzoekt meneer Tom of hij de balie in de balle terug kan veranderen. Censuur! Wij zijn hier verdomme een democratie.

Redactionele noot: Wie onzorgvuldig spelt, moet op de blaren zitten. 

Tags:
Categories: Griekenlandreis

Reisgids Griekenland

Blog Archief

Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl