Griekenlandreis

Hiernaast kunt u de reisgids van de Griekenlandreis downloaden.

 

Weblog Griekenlandreis 2018

Blog 5: Aan tafel bij de grootmoeder des huizes

jul 11

Written by:
11-7-2018 15:23  RssIcon

Hallo, hier zijn we weer met een nieuwe blog! 

Laten we verder gaan waar we de vorige keer gestopt zijn: de avond na de survivaltocht door het ruige Griekse landschap. Toen iedereen weer terug was op de camping kregen we allemaal een stuk watermeloen (en die zijn hier in Griekenland echt super veel beter dan die van de Jumbo). Nadat we klaar waren met het eten van de overheerlijke watermeloen kregen we de melding dat het zou gaan regenen en onweren. Drie keer raden: DIKKE PANIEK! Iedereen ging als een bezetene zijn tas inpakken en de bedden werden opgestapeld om vervolgens met een zeil bedekt te worden. Ook werden alle tassen overal waar het maar kon in de bus gelegd: in het ruim, op de stoelen, in het bagagevak boven de stoelen… Maar maak je niet druk Goirlemoeders, uiteindelijk viel het allemaal wel mee en er zijn in totaal net iets meer dan 20 druppels gevallen! 

Toen alles veilig beschermd was tegen het “hevige” weer gingen we allemaal in het restaurant zitten. Het eten was goed maar de Grieken zijn minder aardig voor de vegetariërs: ze hadden bedacht dat het een goed idee was om aan de mensen die geen vlees of vis eten een lekkere berg tonijn uit blik en een auberginesalade die naar haring smaakte te geven. 

Na het eten zorgden eerst Elin Maes en daarna Ella Wijnen voor livemuziek, het was erg gezellig en het “concert” ging tot in de late uurtjes (half twaalf/bedtijd) door. Zelfs meneer Petros heeft ons zijn dancemoves laten zien (op K3 nog wel)! Na deze geslaagde avond ging iedereen lekker in zijn bed liggen dat tussen het concert door weer terug gelegd was. 

De volgende ochtend was het weer lekker uitslapen, 8.00 uur (feest!). De corveeploeg moest iets eerder opstaan, want zij mochten 17 kg aan broden in plakken snijden. Na het ontbijt ging iedereen weer de bus in op weg naar de volgende camping in Mykene, onderweg maakten we nog twee stops: het klooster van Hosios Loukas en het kanaal van Korinthe. Om het klooster in te komen moesten je schouders en knieën bedekt zijn, iedereen zag er heel stijlvol uit met omslagdoeken. Het klooster was erg mooi en het uitzicht misschien wel beter, in de kloostertuin zijn volop photoshoots gehouden! 

Toen we het klooster weer uit waren begonnen we aan de twee uur durende reis naar Korinthe. Onderweg was het uitzicht opnieuw een en al genieten. Toen we in Korinthe aan kwamen hebben veel mensen wat te eten en te drinken gekocht. Het kanaal was snel bekeken en voor de resterende tijd vermaakten we ons in de schaduw met het gekochte eten. Terug bij de bus kregen we een Magnum en nadat iedereen deze op had reden we nog voor een klein half uurtje door totdat we aankwamen op onze camping in Mykene. Drie keer raden wat we toen deden… Brandweerslang!

Nadat alles de bus uit was hadden we wat vrije tijd: sommigen gingen het zwembad testen, anderen vonden citroenbomen en maakten water met een smaakje (een lekkere variant op het normale water). Rond acht uur verzamelde iedereen zich op het terras van de camping voor het avondeten. Het duurde nog even voordat het eten kwam, maar saai was het zeker niet. Aan elke tafel werd fanatiek gekaart (bij ons op leven en dood! Nee grapje Goirlemoeders, iedereen leeft nog). 

Het eten was echt HEERLIJK en we hebben de kok – de 80-jarige grootmoeder des huizes – dan ook een groot applaus gegeven. 

’s Avonds werden er aan verschillende tafels allerlei spellen gespeeld totdat het bedtijd was. Helaas voor de mensen die wilden slapen waren er een paar honden de hele tijd aan het blaffen. Dat is ook Griekenland. 

(*voice over stem*)

Ook de tweede dag in Mykene was een groot avontuur. Maar dat, lieve ouders,is weer een ander verhaal…

Dit deel werd mede mogelijk gemaakt door:

Meneer Tom (hij heeft bedacht dat wij een stuk mogen schrijven)

Mevrouw Carolien (zij heeft haar laptop uitgeleend zodat wij dit stuk kunnen typen)

Dagmar Hendrikx (schrijftalent 1)

Jitske Mallee (schrijftalent 2)

Wij komen beiden uit v4 

*cicadegeluiden * 

Dagmar Hendrikx en Jitske Mallee, V4


Tags:
Categories: Griekenlandreis

Reisgids Griekenland

Blog Archief

Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl