Topsport

Topsport Talentschool 

Als Topsporttalentschool bieden wij jonge, talentvolle sporters de mogelijkheid zichzelf op zowel sportief vlak als op het gebied van hun studie optimaal te ontwikkelen. Het Koning Willem II College is onderdeel van EVOT, voorheen bekend als stichting LOOT. EVOT staat voor Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs en Topsport.


Als Topsportsporttalentschool mogen wij van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap speciale faciliteiten bieden aan sporters in alle afdelingen (mavo, havo en vwo) met een NOC*NSF-status/KNVB-beloftestatus. Deze status wordt toegewezen aan sporters die in een nationale of regionale jeugdselectie zitten en sporters die op het hoogste niveau deelnemen aan  een  landelijke jeugd- of  seniorencompetitie. Ook leerlingen die via de eigen vereniging zijn aangesloten bij de Stichting Topsportopleiding Tilburg kunnen van enkele van deze faciliteiten gebruik maken.

Zo kunnen topsporters de mogelijkheid krijgen om onder lestijd te trainen. Hierbij worden roosters op maat gemaakt, rekening houdend met de trainings- en studiebelasting van de leerling. Topsportleerlingen kunnen verlof aanvragen voor deelname aan wedstrijden, toernooien en trainingsstages onder lestijd. Daarnaast kunnen de leerlingen gebruik maken van het topsportlokaal, waar zij onder toeziend oog en de begeleiding van de studiecoach kunnen studeren. Ook is coaching op maat op zowel mentaal als fysiek vlak mogelijk. Ons streven is om de topsporters zoveel mogelijk huis- en leerwerk op school te laten doen, zodat zij thuis de nodige rust kunnen nemen.

In klas 1 en 2 wordt het vak “Talent uur” aangeboden. Hier worden de skills behandeld die nodig zijn om te slagen als topsporter. Hierbij komen o.a. de thema’s voeding, blessure preventie en omgaan met stress aan bod.

Daarnaast kunnen topsporters met de NOC*NSF-status/KNVB-beloftestatus in overleg vrijstellingen krijgen voor bepaalde (examen)vakken en de mogelijkheid om het eindexamen over twee jaar te spreiden. Om alles in goede banen te leiden worden alle topsportleerlingen naast een gewone klassenmentor extra begeleid door een topsportmentor. De topsportmentor is het eerste aanspreekpunt en helpt de topsporter om alle randvoorwaarden op school zo goed mogelijk te regelen, zodat hij of zij zowel op school als in de sport tot een optimale prestatie kan komen. Er is regelmatig contact tussen de topsportmentor en de vereniging/trainer en op deze manier zijn de lijntjes tussen school en de sport erg kort.

Het Koning Willem II College werkt nauw samen met EVOT, Team NL en NOC*NSF om de topsportleerlingen te laten slagen in zowel hun sport als op school. Iedere 3 jaar vindt er vanuit EVOT een audit plaats. Tijdens deze audit wordt nagegaan of de school voldoet aan de door EVOT gestelde eisen om het predicaat Topsporttalentschool te mogen dragen. Op deze manier wordt dus de kwaliteit van het Koning Willem II College als Topsporttalentschool gewaarborgd.

Studiepaspoort (onder protocollen)
PLUSPROFIELMIDDAG
Ontdek onze plusprofielen, schrijf je nu in
15 november 2023; 14:45 - 16:15 uur
13 december 2023; 14:45 - 16:15 uur
31 januari 2024; 14:45 - 16:15 uur
28 februari 2024; 14:45 - 16:15 uur
Inschrijven
Alleen voor groep 8 leerlingen
Meeloopmiddag
Ontdek onze brugklassen
8 november 2023; 14:45 - 16:15 uur
6 december 2023; 14:45 - 16:15 uur
24 januari 2024; 14:45 - 16:15 uur
28 februari 2024; 14:45 - 16:15 uur
Inschrijven
Alleen voor groep 8 leerlingen