Topsport

Als Topsporttalentschool bieden wij jonge, talentvolle sporters de mogelijkheid zichzelf op zowel sportief vlak als op het gebied van hun studie optimaal te ontwikkelen. Op het moment dat leerlingen via de eigen vereniging aangesloten zijn bij de Stichting Topsportopleiding Tilburg, dan kunnen zij gebruik maken van faciliteiten die speciaal voor hen worden gecreëerd. Een van deze faciliteiten is dat topsporters de mogelijkheid krijgen om onder lestijd te kunnen trainen. Hierbij worden roosters op maat gemaakt, rekening houdend met de trainings- en studiebelasting van het kind. Daarnaast er is coaching op maat op zowel mentaal als fysiek vlak. Topsportleerlingen kunnen verlof aanvragen voor deelname aan wedstrijden, toernooien en trainingsstages onder lestijd. Daarnaast kunnen de leerlingen gebruik maken van het topsportlokaal, waar zij onder toeziend oog en de begeleiding van de studiecoach kunnen studeren. Ons streven is om de topsporters zoveel mogelijk huis- en leerwerk op school te laten maken, zodat zij thuis de nodige rust kunnen nemen. 


Topsport Talentschool 

Sporters, die in een nationale of regionale jeugdselectie zitten en sporters die op het hoogste niveau deelnemen aan  een  landelijke jeugd- of  seniorencompetitie, kunnen in aanmerking komen voor een zogenaamde LOOT-status. LOOT staat voor Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport. Als enige TopsportTalentschool in de wijde omgeving mogen wij aan leerlingen die talentvol zijn in sport van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap speciale faciliteiten verlenen, zoals vrijstellingen voor bepaalde (examen)vakken en de mogelijkheid om het eindexamen over twee jaar te spreiden. 
Sporters met een LOOT-status kunnen op het Koning Willem II College in alle afdelingen (mavo, havo en vwo) gebruik maken van deze faciliteiten. Het Koning Willem II College werkt nauw samen met Stichting LOOT, CTO Zuid en NOC*NSF.
snuffelmiddag
Ontdek onze plusprofielen, schrijf je nu in
16 november; 14:30 - 16:15 uur
14 december; 14:30 - 16:15 uur
15 februari; 14:30 - 16:15 uur
Inschrijven
Alleen voor groep 8 leerlingen
Proeflessen
Ontdek onze brugklassen
9 november 2022; 14:30 - 16:15 uur
7 december 2022; 14:30 - 16:15 uur
15 februari 2023; 14:30 - 16:15 uur
Inschrijven
Alleen voor groep 8 leerlingen