Griekenlandreis

Hiernaast kunt u de reisgids van de Griekenlandreis downloaden.

 

Weblog Griekenlandreis 2018

Blog 2: GESCAMD DOOR LERAREN OP SCHOOLREIS?! *no clickbait*

jul 6

Written by:
6-7-2018 14:54  RssIcon

Papa’s, mama’s en Goirlemoeders,

Hier het tweede bericht vanuit ons huis op wielen. Na een paar uur bakken en braden wachtend op de boot, was het eindelijk tijd om te bakken en te braden óp de boot, maar niet voordat menig vwo’er een duik in het zwembad had genomen. Vijftig mensen in dat kleine badje kan maar één ding betekenen: dat het waterpeil zodoende stijgt dat Niké geen voet meer aan de grond krijgt. 

Na het binnenkrijgen van onze dagelijkse dosis zeezout en krill was het tijd voor een frisse douche en genoten sommigen van een bord gyros, anderen van friet of een salade en Ella Wijnen van ‘rijst met spinazie’-stamppot die wat weghad van de warme augurken van de McDonalds. Lekkah meiden!

We zagen de zon in de zee zakken en nadat de een een bescheiden kaartspel speelde aan een tafel en de ander in een groep van 26 in een cirkel op de grond ging zitten om een potje Weerwolven te spelen, was het tijd om eindelijk weer eens horizontaal te slapen. Om half negen werden we gewekt door meneer Boekhort met als ‘reden’ dat het dek schoon gemaakt zou worden. Dit is immers nooit gebeurd en ik vraag me af of dit een smoes was van meneer Boekhort om ons aan het ontbijt te krijgen of van het personeel van de boot om ons uit het gangpad te krijgen. Ik voelde me gescamd!

De tweede dag is tot nu toe een luie. Eenmaal klaar met het ontbijt pakten we de handdoeken uit de kast (of, ja, tas) en was het zonnen geblazen aan de rand van het zwembad, onder het genot van een worteltje en komkommertje. Boekje erbij, flesje water, niks meer aan doen. Smeer je alsjeblieft wel goed in, want mijn neus is inmiddels rood. 

Eenmaal onderweg naar onze eerste stop, Olympia, bloeit de bus weer op. Er wordt gekletst, gelezen, gelachen en gekeken uit het raam. Desondanks lijkt het alsof een aantal reizigers een rechte rug toch niks vinden, aangezien ze in hun inmiddels trouwe tot de letter ‘S’ gevormde ruggengraat een dutje doen in hun stoelen. Wat een goede (of slechte) nachtrust wel niet met je doet. De balie!

Jordy Eggink, v6


Tags:
Categories: Griekenlandreis

Reisgids Griekenland

Blog Archief

Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl