Griekenlandreis

Hiernaast kunt u de reisgids van de Griekenlandreis downloaden.

 

Weblog Griekenlandreis 2018

Blog 4: WIETPLANTEN IN GRIEKENLAND?!

jul 9

Written by:
9-7-2018 18:26  RssIcon

Joehoe daar zijn we weer met een nieuwe, iets (veel) te late blog van dag 4 en 5. Deze keer eindelijk geschreven door leerlingen van V4. Gaat u er maar voor zitten. 

Na een lange busreis van 4 uur waarbij we de Peloponnesos verlieten en het vaste land bereikten, kwamen we gelukkig heelhuids aan op de nieuwe camping in Delphi. Thanks to de fantastische Beer die ons door de “heerlijke” haarspeldbochten heeft gereden. Al met al was het uitzicht onderweg meer dan de moeite waard. 

Na onze benen gestrekt te hebben stonden we in de welbekende brandweerslang om onze spullen naar de slaapplek te brengen. Niet dat deze methode heel functioneel is aangezien de grootte van de tassen groter is dan de afstand tussen de kampeerders, maar het idee is leuk. 

Voor het eten nam iedereen een snelle duik in het zwembad met uitzicht op zee. Daarna fristen we ons op in het oh zo schone sanitaire huis, waar de lichtknoppen geen aanzet gaven tot een verlichte ruimte en waar de haakjes ontbraken.  

Wat uurtjes later zijn we te voet naar het centrum van Delphi vertrokken om te dineren. Laten we de ongeruste Goirlemoeders maar niet vertellen via welke route wij daar zijn gekomen. Gelukkig waren we in de vertrouwde handen van onze reisleiding. Aangezien we niet met 52 drukke en hongerige leerlingen op een plek gewaardeerd zouden worden, splitsten we ons op. Daarna begon de zoektocht naar een niet al te duur restaurantje met mooi uitzicht, dat er ZEKER was. 11 uur verzamelen bij de super coole discotheek en zo liepen wij met zaklampjes in onze hand terug naar onze camping. Door dit uitstapje werd onze bedtijd maar liefst van half 12 naar 12 uur verlaat woowww. Snel doken wij in onze slaapzakken hopend op een nacht zonder trainingsbroeken, sokken en extra dekens, anders dan de vorige nacht.

De vroege ochtend begon iets later dan normaal. Het is toch altijd verbazingwekkend hoe we allemaal op tijd wakker worden zonder ook maar een wekker te zetten. 

Vandaag stond de opgraving plus het museum van Delphi en een bergwandeling op het programma: een drukke dag. Dus een snel ontbijtje. 

Met een lekker temperatuurtje de trap op en af. Nadat we wat springfotootjes maakten en naar mooie verhalen luisterden van onze V5-gidsen was de informatieve ochtend al gauw voorbij. Maar voor een groot deel van de groep was de dag nog lang niet afgelopen. Er stond namelijk nog een heftige, avontuurlijke en warme wandeltocht van maar liefst drie uur op ons te wachten. En dit allemaal op een paar worstjes en een boterham. 

Tijdens deze tocht hebben we natuurlijk weer veel geleerd van onze enige echte Petros van der Pasch, onder andere dat er wilde wietplantjes in de Griekse bergen groeien.

Eindelijk was ons einddoel bereikt. Zelfs zonder verdwaald te raken; de zee!! Met bloed, zweet en geen tranen konden we eindelijk onze kleffe schoenen uitdoen en een duik nemen in de zee. Heeeeeeerlijk!!!!! 

Sommigen van ons (*kuch kuch Tom Borsten) waren pittig verbrand; ondanks dat ze beweerden dat ze zich goed hadden ingesmeerd (really?!) 

Dit is het perfecte moment om onze blog af te sluiten en de laptop door te geven aan de volgende blogger.

Houdoe!!

Jet van Berkel, Merel Roggeveen, Tatum van der Vlugt 

V4


Tags:
Categories: Griekenlandreis

Reisgids Griekenland

Blog Archief

Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl