Griekenlandreis

Hiernaast kunt u de reisgids van de Griekenlandreis downloaden.

 

Weblog Griekenlandreis 2018

Blog 6: Een uitstapje met Eros

jul 13

Written by:
13-7-2018 08:00  RssIcon

In de brandende zon zijn we dinsdag gelopen naar de site van Mykene (de bus moest, helaas, 24 uur stilstaan). Toen we boven op de heuvel aankwamen, sommigen meer dood dan levend en zweet op plekken waar je niet van wist dat je kon zweten, kregen we een geweldige presentatie en voordracht van Linde en Ella voor de Leeuwenpoort (de poort van deze eeuwenoude stad). Linde droeg op indrukwekkende wijze een fragment uit de moderne versie van de Electra (van Tom Lanoye) voor. Meneer Van der Pasch vertelde ons vervolgens de fascinerende verhalen van de stad en van de grafheuvel waaraan we iets later nog een bezoekje brachten (Aan de geur te ruiken leek het alsof er nog steeds een dode Griek om de hoek lag). Hierna konden we kiezen of we terugliepen naar de camping, of nog een omweg maakten naar een zogenaamd prachtig grafheuveltje. Een kleine groep ging voor de extra zweetdruppels die achteraf voor niks waren, aangezien de leraren (meneer van der Pasch en meneer Borsten) waren vergeten waar dat verborgen heuveltje nou precies lag. Tip voor over drie jaar: even een kaartje op google maps uitprinten a.u.b!

In de avond zijn we gaan happen en stappen in Nafplio, een gezellig havenstadje aan de Griekse kust. Heerlijke eettentjes, winkeltjes en straatjes, plus een tv-scherm op elk terrasje, waar we de nederlaag van onze zuiderburen hebben moeten aanschouwen. Dit mocht de pret overigens niet drukken: op de terugreis naar de camping werd er in de bus uitbundig gezongen. 

Na een korte nacht, mede veroorzaakt door honden die ons graag rond 4 uur wakker wilden blaffen, hebben we ontbeten (met maar liefst één plakje kaas per persoon. Wat een luxe!). Vervolgens zijn we om 10 uur op de boot, ‘Eros’ genaamd, gestapt, waar we met open armen werden ontvangen door de kapitein en zijn gezin, en naar een prachtig onbewoond eilandje in de Griekse zee zijn gevaren. We konden zwemmen en snorkelen in het helderblauwe water, vol met visjes (er is zelfs een octopus gespot), en zonnen op het prachtige strandje. Daarnaast is een groep een rots opgeklommen om een frisse duik te nemen in zee, onder leiding van meneer Borsten. Rond 1 uur opende ‘mama’ (de vrouw van de kapitein) na een flinke ruk aan de bel het geweldige barbecuebuffet met souvlaki, verse tzatziki en een frisse salade. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat dit de meest relaxte dag is van de reis tot nu toe!

Daarnaast wil ik nog even de groeten doen aan mijn ouders, Siebe en opa en oma. 

Rhymme Dickens, v5 


Tags:
Categories: Griekenlandreis

Reisgids Griekenland

Blog Archief

Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl