Griekenlandreis

Hiernaast kunt u de reisgids van de Griekenlandreis downloaden.

 

Weblog Griekenlandreis 2018

Blog 9: Zware benen in het warme Athene

jul 16

Written by:
16-7-2018 13:36  RssIcon

Zaterdag 14 juli

Zaterdagochtend was een zware ochtend. Door de drukte op vrijdag (dankjewel goed geregeld openbaar vervoer) hadden we geen brood kunnen reserveren. Dat was dus extra vroeg op voor de corveeploeg om op zoek te gaan naar brood. De frisse ochtendwandeling (van zo’n 45 minuten) leverde wel verse boterhammetjes op. Na weer een fantastische bus-metro-ervaring naar Athene, brachten we eerst een bezoekje aan de oude Agora. De bammetjes van het ontbijt hadden we hard nodig, want vandaag was DE dag dat we de wereldbekende Acropolis gingen betreden. Zoals jullie allemaal weten: Acropolis betekent hoge stad, klimmen dus. Het was bloedheet en ondertussen beginnen we allemaal wel een beetje moe te worden, dus de tocht was niet zonder wat gekreun.

Aangekomen op de top, keken we wel onze ogen uit, erg indrukwekkend. Onder begeleiding van V6 (jaja, twee dagen rondleidingen door V6) bezochten we het Parthenon en de andere tempels op de Acropolis. We hoorden de mythologische verhalen en maakten de nodige toeristenfoto’s (springfoto’s!). Ook genoten we van het uitzicht op de stad Athene en voor sommigen onder ons was de grote Griekse vlag het leukste van de dag. 

Onder leiding van Petros van der Pasch, die een zeer vlotte pas(ch) heeft, liepen we door de stad naar een park voor de lunch. Daar roofden we de kiosk leeg, want chips is nou eenmaal lekkerder dan de zoveelste boterham met pindakaas. We vervolgden onze tocht naar het parlementsgebouw, waar we met gemengde gevoelens keken naar de bewakers die met grote bollen op hun schoenen een choreografie lieten zien. Ik hoorde dat dit later Coen zijn baan wordt en dat Siraaj het nooit zou kunnen, omdat hij de balans van een banaan heeft, maar dat is ter zijde. 

Tijd om terug te gaan naar de camping, want we verlangden al weer naar het zwembad. Zo gezegd zo gedaan, de rest van de middag veranderden we van tieners in omaatjes en opaatjes (vanwege de rimpelvingers ;). Na een frisse, of koude, douche aten we met z’n allen pizza op de camping. 

Terwijl de helft van de groep op hun bedjes lag en aan het uitrusten was, werd er bij het zwembad verder geknutseld aan het Griekenlandlied, dat we inmiddels al aardig uit ons hoofd kennen (stay tuned). ’s Avonds gingen we op tijd naar bed, om uit te rusten van de warme, zware, maar mooie dag.

Zondag 15 juli

Blijkbaar is de omgeving van onze camping een trouwoord, want zowel vrijdag- als zaterdagnacht werden we wakker gehouden door keiharde muziek van een trouwerij. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Er stond namelijk weer een goed gevulde dag voor ons klaar. Het goede nieuws was dat Beer weer heerlijk uitgerust was, dus konden we weer met onze oude vertrouwde bus reizen. Hiermee gingen we op weg naar Kaap Sounion, het meest zuidelijke puntje van het schiereiland Attica. Hier genoten we van een prachtig uitzicht en de mooie Poseidon tempel; dit leverde prachtige plaatjes op. 

Vanaf daar liepen we naar beneden, oh en toch weer naar boven, want de spullen lagen nog in de bus. Maar goed, weer terug beneden kregen we een paar uurtjes vrije tijd om te zwemmen in de zee en nog een beetje bij te bruinen. Na een vlugge douche op het strand was het tijd om verder te gaan met het programma. De bus is ondertussen omgetoverd tot slaapkamer, want meteen vielen onze ogen dicht. We werden afgezet bij het Nationaal Archeologisch Museum in Athene. Hier moesten we binnen een recordtijd uitstappen, wat tot mijn verbazing nog lukte ook. In het museum kregen we uitleg bij de highlights door onze reisgenootjes, namelijk het bronzen beeld van Poseidon (of Zeus??), de vondsten uit Mykene (in Mykene zelf kregen we namelijk te horen dat alles in dat museum fake was) en een bijzondere klok. 

Nadat we hadden genoten van de museumairco, werden we een stukje verderop afgezet in Athene om vrijgelaten te worden voor de rest van de dag. We kregen nog het advies mee om éxtra goed op onze spullen te letten en gingen op pad. De een ging souvenirtjes kopen voor thuis (Goirlemoeders be prepared) en de ander zat op het terras om met volle aandacht de WK finale te kijken (‘2-1 was het toch?’). ’s Avonds sloten we onze laatste avond in het zweterige Athene af met een lekkere maaltijd in een zelfgekozen restaurantje. Op en top genieten! Voldaan maar uitgeput reden we terug naar onze camping en zochten we ons matje op voor een van onze laatste nachten in het mooie Griekenland (oh nee!).

Ella Molenschot, V6


Tags:
Categories:

Reisgids Griekenland

Blog Archief

Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl