Griekenlandreis

Hiernaast kunt u de reisgids van de Griekenlandreis downloaden.

 

Weblog Griekenlandreis 2018

Blog 10: Pegasus Petros en jonge God meneer Tom

jul 18

Written by:
18-7-2018 11:38  RssIcon

Dag lieve en trouwe volgers, 

Maandagochtend verlieten we de hete, bruisende en Kroatië supportende hoofdstad van Griekenland. We vervolgden onze tocht richting het noorden en maakten een tussenstop op de plaats waar vroeger de welbekende veldslag van Thermopylai heeft plaatsgevonden. Voor de echte Oudheidfanaten onder ons: hier vochten de Perzen tegen de Grieken, voornamelijk de Spartanen. De slag werd verloren door de Grieken, maar deze dappere strijders stierven voor hun vrijheid en de eer van Griekenland door te vechten tot het bittere eind. In het bijhorende museum keken wij een film over de slag. Onze testosteronbonken Coen en Hidde wilden een meer interactieve ervaring en trokken daarom de strijdkleren aan die de Spartanen lang geleden ook droegen. 

We vervolgden onze reis en kwamen aan bij onze laatste camping met een prachtig uitzicht op de Meteoren. Na de welbekende brandslang nam iedereen een verfrissende duik in het zwembad. Deze volgorde is tegenwoordig onze standaardformule voor afkoeling en plezier. In de avond was er souvlaki voor de carni en wederom gevulde tomaat voor de vega geserveerd door de Griekse dubbelganger van meneer Boekhort. Na een potje kaart en een gitaarmuziekje was het tijd om de snaveltjes dicht en de oogjes toe te doen. 

Dinsdagochtend slaagde de corveeploeg erin om een recordtijd neer te zetten en stond het ontbijt vliegensvlug klaar. Na een stevig ontbijt bracht Beer ons naar een klooster op het topje van de Meteoren en waanden wij ons in een heuse Droomvluchtwereld. De Goirlemoeders hebben geen reden tot paniek, want we zijn met de trap omhooggeklommen in plaats van dat we omhoog getakeld zijn door een net. 

Na het bezoek aan het klooster was er voor de avontuurlijke liefhebber nog de mogelijkheid om via nog niet eerdere begane paden een weg terug naar de camping te zoeken – met nadruk op zoeken. Onze Petros liep als een Pegasus voorop, zodat zelfs onze jonge God meneer Tom (Tom Borsten, 2018) het niet kon bij houden. Helaas niet altijd zonder misstappen, want na een flinke afdaling werd ons verteld dat we weer terug naar boven mochten klimmen om het juiste pad te vinden. Dat hebben onze kuiten gevoeld! 

In de namiddag vermaakte iedereen zich aan het zwembad en maakte zich op voor het laatste avondmaal. Nadat we de moussaka naar binnen hebben gesmikkeld en debatten hebben gevoerd over de beklemtoning van ‘nootmuskaat’ werd het tijd voor een lach en een traan. We namen afscheid van onze geliefde en gePaschioneerde Petros van der Pasch. Helaas voor de toekomstige generatie Griekenlandreizigers was dit zijn laatste reis en wat is het een mooie! Nadat Petros als een echte archeoloog te werk ging vond hij de cadeautjes die wij de afgelopen twee weken voor hem hebben verzameld. Tenslotte zongen wij het enige echte Griekenlandlied waarop jullie nog vol smacht een paar dagen mogen wachten. Daarna was het tijd voor feest en werd onze bedtijd zelfs opgerekt tot twaalf uur! Hallee!

Dit werd de laatste nacht op een warme, zwoele en beestachtige Griekse camping en beginnen wij aan de lange maar vooral kenkelige (Kenkel = opgezwollen enkels door extreme knusheid in de bus) terugreis.

Tot wederhoor! 

Liefs, 

Linde Bekkers en Jiska van Daal,

uw toekomstige studenten. 

Tags:
Categories:

Reisgids Griekenland

Blog Archief

Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl